باشگاه خبری فراساحل: در نشست معاونین استاندار ی گیلان و قزوین و اعضای اتاق بازرگانی استان قزوین و گیلان بر ظرفیتهای مختلف اقتصادی بندرانزلی به عنوان سکوی صادرات استانهای شمالی به روسیه تأکید شد. به گزارش باشگاه خبری فراساحل و به نقل از روابط عمومی سازمان بنادر و دریانوردی، معاون هماهنگی و امور اقتصادی استاندار گیلان در نشست مشترک با معاون استاندار و اعضای اتاق بازرگانی استان قزوین بابیان اینکه بندرانزلی بهعنوان سکوی صادرات استانهای شمالی ایران به روسیه به شمار میرود اظهار کرد: استان گیلان یکی از استانهای مهم در حوزه مبادلات تجاری با کشورهای خارجی ازجمله کشورهای حاشیه دریای خزر و روسیه است. محمدحسین اصغریان با تأکید بر اینکه توسعه زیرساختهای بندری طی چند سال اخیر بهشدت رو به افزایش است گفت: با تکمیل راهآهن سراسری، تجارت ایران با تحول اقتصادی بزرگی روبرو میشود که در این راستا گیلان میتواند بهعنوان مرکز ثقل تجارت استانهای شمالی و قزوین با کشورهای همسایه ایران تلقی شود.
وی با اشاره به اینکه استان قزوین با پتانسیل مهمی که در زمینه صنعت و کشاورزی دارد میتواند از مزایای زیرساختهای گیلان در حوزه حملونقل دریایی استفاده کند یادآور شد: با راهاندازی راهآهن قزوین – رشت، میزان حمل کالا تا سقف ۱۰ میلیون تن و ۴ میلیون مسافر در سال صورت پذیرد. معاون هماهنگی و امور اقتصادی استانداری قزوین نیز در این نشست با اشاره به اینکه در راستای ارتقای مبادلات تجاری همکاری بسیار خوبی بین دو اتاق قزوین و گیلان وجود دارد اظهار کرد: اداره کل بندرها و دریانوردی گیلان هم در چند مدت اخیر بهشدت در راستای افزایش سطح این مبادلات که موجب رونق فعالیتهای اقتصادی دو استان میشود، تلاش مؤثری را دنبال کرده است. حبیبی با اشاره به اینکه استان قزوین به لحاظ قرار گرفتن در ترافیک جمعیتی ۴۰ میلیونی و همجواری با ۱۲ استان در غرب، شرق و پایتخت بهعنوان یک بارانداز ملی ایفاء نقش میکند گفت: قزوین در زمینه صنعت و کشاورزی دارای ظرفیتهای بسیار مهمی در صادرات کالا است.
وی افزود: دسترسی به بازارهای دنیا از طریق مسیری که بتواند تجارت این استان را تسهیل کند بسیار مهم بوده و گیلان با داشتن شبکه حملونقل قوی همانند استان قزوین میتواند با کاهش زمان و قیمت تمامشده بستر فعالیتهای اقتصادی مؤثری را برای تجار و بازرگانان و تولیدکنندگان فراهم کند. معاون استاندار قزوین با قدردانی از همکاری مشترک و دوسویه معاونتهای دو استانداری از فعالیتهای دو اتاق بازرگانی و اداره کل بندرها گیلان که با رویکرد جدید موجب افزایش سطح همکاریهای دو استان در حوزه اقتصاد شده است قدردانی کرد.
بندرانزلی بزرگترین و پر سابقه ترین بندر شمال کشور است
مدیرکل بندرها و دریانوردی گیلان نیز در این نشست با اشاره به اینکه بندرانزلی بزرگترین و پر سابقه ترین بندر شمال کشور است اظهار کرد: بندرانزلی به دلیل همجواری گیلان با هشت استان کشور و همچنین دسترسی به دریا و تأسیسات و امکانات بندری، میتواند بارانداز فعالیتهای تجاری و صادراتی این استانها به کشورهای روسیه و CIS باشد. حسین چراغی با اشاره به برگزاری جلسات متعدد با استانهای زنجان و قزوین و سایر استانها افزود: بخشی از تجار و فعالان اقتصادی این استانها که درگذشته از طریق دیگر بندرها، کالای خویش را ترخیص و یا صادرات میکردند، به جهت تسهیل و بهینه بودن مبادلات تجاری و بازاریابیهای پیوستهای که از درگاههای تجاری استان در کشورهای هدف صورت میگیرد، امروز بندرانزلی را بهعنوان محور اصلی فعالیتهای بازرگانی تجار این استانها میشناسند. وی توسعه صادرات و ارتقای مبادلات تجاری را از مهمترین اهداف و محور تحرکات اقتصادی اخیر اداره کل بندرها و دریانوردی گیلان با استان قزوین دانست و خاطرنشان کرد: فرآیندهای صادرات در انزلی برای تجار تسهیل شده است.
گیلان کانون توجه فعالان اقتصادی
رئیس اتاق بازرگانی، صنایع، معادن و کشاورزی گیلان بابیان اینکه که گیلان کانون توجه فعالان اقتصادی است تصریح کرد: ورود هیئتهای مختلف اقتصادی از کشورهای روسیه، آذربایجان، ارمنستان و دیگر کشورها نشاندهنده اهمیت جغرافیایی این استان در حوزه تجارت است. هادی تیزهوش تابان افزود: نمایشگاه مشترک ایران و روسیه که اتاقهای بازرگانی استانهای شمالی ازجمله قزوین نیز در آن نقش پررنگی داشته است، میتواند بستر توسعه مبادلات تجاری و اقتصادی را در گیلان فراهم کند. وی اتاقهای بازرگانی استانهای قزوین و گیلان را به لحاظ قرار گرفتن در نقطه اتصال چندین استان کشور ازجمله پایتخت، بسیار مهم ارزیابی کرد و افزود: سرمایهگذاران و فعالان اقتصادی کشور از سرمایهگذاری در گیلان استقبال میکنند و هماکنون این استان با داشتن ظرفیتهای مهم اقتصادی در بندرها موردتوجه سرمایهگذاران داخلی و خارجی است.
قزوین و گیلان در سطح ملی به اقتصاد کشور خدمات میدهند
رئیس اتاق بازرگانی، صنایع، معادن و کشاورزی قزوین نیز در این نشست بابیان اینکه امکانات موجود در گیلان بهعنوان امکانات ملی شناخته میشود اظهار کرد: نمایشگاه مشترک ایران و روسیه در انزلی دارای پیامدهای بسیار مثبتی بود زیرا نشان داد که میتوانیم از ظرفیتهای خالی خود در جهت بالا بردن بهرهوری و افزایش کیفیت کالا و پایین نگهداشتن قیمت تمامشده استفاده بیشتری کنیم تا بازار استانهای جنوبی روسیه را در اختیار بگیریم. علی کشاورز بابیان اینکه دو استان قزوین و گیلان در سطح ملی به اقتصاد کشور خدمات میدهند ادامه داد: امیدواریم ایجاد پایانهی صادراتی، تعرفههای تضمینی و تسهیل در صادرات موردتوجه قرار گیرد و با شناخت از بازارهای هدف از طریق بازاریابی، شاهد کاهش دپو شدن کالا در انبارها باشیم و از سویی دیگر بهرهوری خودمان را نیز افزایش دهیم. وی بابیان این مطلب که روسها با حضور در این نمایشگاه نشان دادند که در استفاده از فرصتها و پتانسیلهای اقتصادی از ما جلوتر حرکت کردهاند گفت: استان قزوین هم میتواند با ایجاد یک پایانه لجستیکی و کانتینری بهعنوان یک مرکزهاب اقدام کند و از سویی با ایجاد مرکز دائمی در شهرستان میتواند کالاهای این استان را معرفی کند و نقش مهمی را در اقتصاد مقاومتی ایفاء کند.
کد خبر : 3733
ارتباط با سردبیر : info@opc.ir